Menu Sluiten

Airbox…

Misschien wel het meest nagemaakte S14 onderdeel met als gevolg ook een zeer uiteenlopende kwaliteit. Gezien het vinden van een originele Wethje airbox zoeken naar een speld in een hooiberg is, tenzij je er een fortuin voor over hebt, werden we ook genoodzaakt om ons te wenden tot de namaak versies.Ik weet niet of het een aangeboren afwijking is maar we hebben nogal vaak de neiging de lat redelijk hoog te leggen en te kiezen voor de iets extremere oplossing.
We zijn er ons van bewust dat een airbox met 2 x 4 injectoren niet echt een must is voor onze toepassing, desalniettemin een bank injectoren dicht bij cilinderkopingang en een setje ver weg is technisch gezien de beste oplossing. Een goede reden voor ons om te kiezen voor 8 injectoren.
Datgene dat je vindt in 8 injector versie is vaak de DTM versie en die past niet op throttle boddies(TB) met vlinderkleppen hiervoor heb je guillotine 49.5mm TB’s nodig. Naast het feit dat deze TB’s veel te duur zijn, zijn ze ook minder geschikt voor rally.
Toch hebben iemand gevonden die in het verleden veel van deze airboxen heeft gemaakt en nu terug een versie wil maken voor 48mm TB’s met vlinderkleppen.
Mooi zijn ze allezins !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *