Menu Sluiten

Te snel kan soms pijnlijk zijn …

Een titel die we gaan proberen te onthouden 🙂

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen hadden we een tijdje geleden voor Revolution Millenium velgen gekozen. Prijs/kwaliteit zeker een zeer goede keuze maar we zijn iets te voorbarig geweest bij het bepalen van de fysische dimensies.

Nick had zoals gewoonlijk alles weer perfect gesimuleerd in 3D en we hadden 7mm ruimte tussen velg en remklauw. Tot zover perfect. Ware het niet dat we de tekeningen van een Compomotive velg hadden gebruikt voor de simulatie. (De Millenium tekeningen hadden we niet in ons bezit)

We hebben natuurlijk de afmetingen wel gechecked en identiek bevonden maar helaas op een iets te amateuristische manier. (lees rolmeter)

Achteraf bleek dat de Millenium’s iets verkleinen in binnendiameter naarmate men naar de spaken gaat. Net genoeg om de vrije ruimte tussen klauw en velg te herleiden tot nul !! Dus hadden we 2 opties : of de remmen vooraan verkleinen (lees nieuwe klauwen en schijven) of nieuwe velgen kiezen. Heel lang hebben we niet moeten rekenen om te beseffen dat enkel de laatste oplossing de meest economisch verantwoorde was 🙂

Ondanks de extra kost toch ook wel een positieve kant aan het verhaal, esthetisch heeft de Compomotive bij mij toch nog altijd een streepje voor…… ook al is smaak heel persoonlijk.

Hierbij een snapshot van de MO1783’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *