Menu Sluiten

R-Box BMW krijgt nieuw hart …

Nog een maandje en dan vieren we onze 2de verjaardag “werken aan de BMW”.

Ik laat nog even in het midden of dit een heugelijk feit is maar het is overbodig te vermelden dat het enorm begint te kriebelen om de BMW aan de tand te voelen.

We wisten op voorhand dat alles van scratch opbouwen tijd ging vragen. Ondanks de mateloze inzet van iedereen, de torenhoge motivatie kunnen we niet ontkennen dat er te weinig weekends in een jaar zijn.

Dit heeft ons er toe gedwongen de koppen eens bij mekaar te steken om te bezinnen over de nabije toekomst. De conclusie was snel getrokken. Met ons weekend-tempo zouden we ook in 2013 als toeschouwer langs de kant staan.

De “ham-vraag” was hoe kunnen we tijd winnen? Door een toevallig sms-je van Ger viel uiteindelijk de oplossing uit de lucht. Hij wist nog een kant en klare S14 motor te koop die eigenlijk heel nauw aansloot bij degene die wij aan het bouwen waren. Een blok gebouwd door Dries Bosch. De refter van HSP was de ideale plaats om samen met Ger en Dries alle pro’s en contra’s af te wegen en we hebben dan uiteindelijk het besluit genomen dit blok te kopen.

Wat wil dit in de praktijk zeggen? Simpel de motor is ineens klaar, althans op enkele kleine wijzigingen na die we nog gaan doen. Waaronder andere alternator, andere coils, electrische waterpomp, andere carter,… maar de basis blijft zoals ze nu is met de DTA Pro S60. Wil dit zeggen dat we onze eigen ECU on hold zetten? Neen absoluut niet, maar we gaan gewoon de prioriteiten verschuiven om sneller te kunnen starten. De motor die we zelf aan het bouwen waren gaan we wel niet verder afwerken. De “kritische” onderdelen houden we op stock en de rest gaat te koop komen.

Dus conclusie van het verhaal : als we binnen enkele weken de carrosserie terug krijgen van Intrax, kunnen we terug naar “De Carrossier” voor alles van een mooi kleurtje te voorzien en dan ligt alles klaar om opgebouwd te worden.

Het doel blijft natuurlijk het begin van het seizoen, lees Haspengouw. Of dit lukt of niet weten we nog net zeker maar wat wel zeker is dat we zullen starten in de eerste helft van 2013 !!

Wordt vervolgd ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *