Menu Sluiten

De versnellingsbak adapter …

Dit is toch wel een mooi stukje aluminium geworden al zeggen we het zelf. Het heeft wel serieus wat werk en tijd gekost om tot dit resultaat te komen. Daarom bijzondere dank aan Nick, onze Pro-E goeroe en de studenten van het Technisch Instituut Sint Paulus in Mol (vakundig bijgestaan door Jorn en Peter) voor het CNC werk.

Zoals eerder vermeld gebruiken we een M30 bellhousing van een oude 6 of 7 reeks met automaat. Deze is veel robuuster dan de S14 bellhousing en heeft al een groot centraal gat waardoor de hydraulische druklager perfect past zonder enige bewerking.

De omtrek van de M30 bellhousing is rijkelijk voorzien van gaten die we stuk voor stuk hebben opgemeten op een 3D meetbank om zo goed mogelijk het middelpunt te bepalen waardoor de primaire as loopt. Ondanks dat Sadev een max afwijking van 0.9mm opgeeft voor deze as leek het ons veel gezonder dit tot het minimum te beperken.

Gezien de M30 bellhousing een stukje korter is dan de S14 versie hebben we dit moeten compenseren in de dikte van de adapter, daarom is deze bijna 60mm dik.

Al deze meetgegevens werden door Nick vakundig omgetoverd tot tekeningen en step-files, wat dan weer het perfecte voer was voor de studenten van TISP om hun CNC kennis in de praktijk om te zetten door van een dikke schijf aluminium dit mooi werkstuk te maken. Nogmaals bedankt iedereen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *