Menu Sluiten

Versteviging veerpoten …

We hebben een tijdje zitten twijfelen welke veerpootbrug we gingen gebruiken maar blijkbaar is de pas betrouwbaarheid van deze onderdelen nogal twijfelachtig. Daarom hebben we ze maar zelf gemaakt in het kader van wat jezelf doet doe je (meestal) beter …

In plaats van een supersterke onvervormbare verbinding te maken tussen de 2 veerpoten hebben we gekozen voor een vrij dunne CrMo4 buis (diameter 25mm) met 2 unibals. Niet dat we op voorhand crash plannen hebben maar in geval van, is de veerpootbrug niet opgewassen tegen een serieuze impact en zal deze liever plooien dan bv de andere kant scheef te drukken.

Om de kom van de veerpoot zelf wat beter bestand te maken tegen de vernielzucht van gaten in de weg of tegen fanatieke natuurstenen hebben ook nog een verticale buis naast de veerpooten gelast zodat hier nog een sterke driekhoek wordt gevormd met de al bestaande chassisdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *