Menu Sluiten

Opbouw dag 1 …

Belofte maakt schuld en voila een verslag van onze eerste opbouw dag.

Na de traditionele morgend koffie bij Marleen “next door” hebben we eerst nog wat voorbereidende werken moeten uitvoeren want de beemer stond nog op ons transport karretje. Ook de service poten moesten nog van rubberen zooltjes voorzien worden zodat ze niet teveel permanente sporen op de vloer zouden achterlaten.

Na wat krikwerk staat de R-Box BMW stabiel op poten en kan de transportkar “hopelijk” voor eeuwig opgeborgen worden.

Tijd om vol goeie moed aan de achterophanging te beginnen.

Een taak die in eerste instantie wat werd bemoeilijkt door de vrij dikke verflaag op de achterbrug.

Maar Luc zen favoriete tool (de tandartsboor) bijgestaan door een een schuurstaafje korrel 120 bleek het juiste wapen te zijn om de verflaag op te schuren zodat de minutieus gemaakte unibal opvulstukken probleemloos tussen de verankeringspunten werden gedwongen.

Gelukkig was er genoeg mankracht beschikbaar in de vorm van Luc, Robje, Arne en mezelf om de complete achteras in positie te brengen.

Om de voorkant niet jaloers te maken besteden we ook daar wat aandacht. De voorbrug, triangles en ophangingsblokken waren op een mum van tijd gemonteerd en bleken volledig klaar om de veerpoten te ontvangen.

Dit is echt superfijn werken, in tegenstelling tot de voorbije 2,5 jaar valt nu alles als een puzzel in mekaar en elk uur zie je vooruitgang… zalig.

Ondertussen krijgen we versterking van den Bart en luttele tikken later zitten ook de achterste veerpoten op hun plaats.

Teambaas Frank komt zoals meestal onaangekondigd de productie kwaliteit beoordelen, maar zoals gebruikelijk scoren we geen slechte punten. Integendeel we waren zelfs in orde met de procedures.

Luc was nauwgezet elke moer en bout aan het optekenen, vergezeld van kwaliteit, lengte en aantrekmomenten, het leek alsof we een ISO audit hadden. (ofwel wil hij zeker zijn dat alles vastzit)

Ondertussen had iedereen een bevredigend gevoel betreft de vorderingen maar de jeugd wou nog niet van ophouden weten, en onder zachte dwang van Rob werd er besloten ook de remmen nog te monteren.

Wat de koekoek uiteindelijk op 21h30 bracht. Mooi moment om dag 1 af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *