Menu Sluiten

Moet er nog lucht zijn …

Om de airbox van voldoende frisse lucht te voorzien zijn we op zoek moeten gaan naar een geschikte locatie voor de luchtfilter. Vereiste nummer 1 was buiten de “hete” omgeving van het motor compartiment te blijven. De traditionele plaats naast de radiator was voor ons geen mogelijkheid gezien we dit volledig hebben opgeofferd om de koeler zo groot mogelijk te maken.

De linker benedenhoek onder de koplampen bleef over als enigste mogelijkheid. We hebben daar een alu doorvoer gemaakt. De bovenkant loopt via een “custom” slang naar de airbox en aan de onderkant gaan we nu nog een constructie moeten moeten voorzien om geen rechtstreeks opspattend water binnen te krijgen. Gezien dat we zeker geen te kleine remmen hebben gemonteerd, kunnen we de luchthappers die normaal voor de koeling van de remmen moesten dienen, gebruiken om meer “frisse” lucht naar de filter te leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *