Menu Sluiten

Krukas demper doet het ons even heeeel warm krijgen …

Er ruste al bijna een vloek op onze krukas demper want initieel hadden we het 60-2 triggerwiel verkeerd laten laseren. Door een nog onbekende reden hadden we een foute versie van dxf doorgestuurd en waren de “spaces” niet breed genoeg.

Wanneer het index wiel terugkwam van de laserman hebben we het in een vlaag van zinsverbijstering onmiddellijk op de BMW motorsport krukasdemper gelast onder plaatselijke verdoving. (lees poelie in natte doeken gewikkeld en heel kortstondig met de TIG gelast om de interne rubber niet te beschadigen)

Een operatie die perfect gelukt was. Pas wanneer alles netjes vast zat merkten we dat de tandgeometrie niet juist was. Om dat dit niet meer zo evident was te wijzigen wegens “vastgelast” hebben we nog een bescheiden poging gedaan om een VR krukas sensor te zoeken die overweg kon met deze geometrie, en zelfs gevonden bij onze vrienden van McLaren in de UK. Onnodig te vermelden dat het prijskaartje van deze sensor niet echt in onze verwachte range lag. Gelukkig kwam vriend Bert met de oplossing : draadvonken. Buiten wat inspan- perikelen is dit perfect gelukt en we dachten, nu kan ons niks meer overkomen. Tandengeometrie :checked, rondheid : checked, …

Enkel nog monteren en klaar, althans dat dachten we. De Bosch spec schrijft een diameter van 160,43mm voor, en wie zijn wij om daar iets aan te veranderen.

Niemand had echter er bij stilgestaan dat het waterpomp deksel wel eens heel dichtbij zou kunnen komen ….

Gelukkig hebben we de plaat dik genoeg gekozen zodat we lokaal ong. 5mm materiaal konden weghalen en door op die plaats een verzonken bout te gebruiken hebben we uiteindelijk 3mm speling kunnen creëren.

Toch even een warm moment … want de demper in de vuilbak gooien was niet echt een optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *