Menu Sluiten

Versnellingsbak fixatie in de maak …

We hebben er al enkele slapeloze nachten aan overgehouden maar we zijn op de goede weg ondanks het falen van onze zelfgemaakte laser uitlijn tool.

We hadden het lumineuze idee opgevat om een lasermodule in het centerpunt van de aandrijfas te plaatsen op de Vbak. De theorie was dan om de Vbak op te krikken tot dat het laserkruis in het center punt van het differentieel geprojecteerd werd. Het rondraaien van de Vbak uitgang leerde ons echter dat het centerpunt niet op zijn plaats bleef. We hebben het toegeschreven aan mankerende precisie van de draaibank maar het zou evengoed een mankerende draaier kunnen zijn geweest want we hadden die tool zelf gemaakt 🙂

Maar niet getreurd we krijgen het wel in orde. Maandag worden er 12mm unibals besteld, de rubbers om de bak een heel klein beetje bewegingsvrijheid te geven hebben we al gedraaid en dan rest er ons enkel nog wat na te denken over het maken van een in hoogte regelbare Vbak steun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *