Menu Sluiten

S14 motor in de ban van de smurfen …

​Zoals gebruikelijk wanneer we niet 100% overtuigd zijn bleef het luchtfilter gedeelte meermaals s’nachts door Dirk zijn hoofd spoken. Gezien een bepaalde voorhistorie zijn we ook nog altijd “bang” van water, dus grote plassen of heeeel grote plassen mogen ons nooit meer tot opgave dwingen.


Om dit te voorkomen hadden we snel een oplossing bedacht door een relatief klein filtertje (diameter 38mm) extra in de aanzuigbuis te zetten. Onder normale omstandigheden is dit heel restrictief tov de grote aanzuig onderaan en komt daar nauwelijks lucht door. In het geval dat er een massa water wil binnendringen, zal het minder moeite kosten om lucht door het extra filtertje aan te zuigen dan heel de waterkolom binnen te trekken.

Het ademhalings probleem vergde iets meer bedenktijd. Ik herinnerde me dat in het DTM tijdperk ze ooit een soort “filter kous” gebruikt hebben die in de trechter naar de airbox zat.
Met deze wetenschap, en bijgestaan door onze kromme aanzuigbuis is dan het idee ontstaan om een kegelvormige “mousse” filter te laten maken.
De kegel heeft 2 redenen,

1 We moeten voldoende filter oppervlakte hebben

2 We moeten perfect de contouren van de buis kunnen volgen.
Hierdoor is er steeds overal voldoende ruimte tussen wand en filter zodat we niet in ademnood komen.

Het resultaat : deze smurfenmuts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *