Menu Sluiten

Throttle actuator krijgt een vervolg …

​Soms kan een oplossing zo simpel zijn maar helaas is niet elke fabrikant flexibel genoeg om mensen het leven makkelijk te maken.

Eigenlijk was dit verhaaltje af maar onze 45gr verdraaischijf om de TPS sensor op de actuator te kunnen plaatsen was geen hoogstaand stukje design. We dachten dit is zo simpel dat we onze mechanica goeroe Nick eens niet moesten lastig vallen, maar helaas.

Om toch niet onmiddellijk te moeten toegeven dat ik iets te voorbarig was geweest dacht ik in eerste instantie het asje van de actuator opnieuw te maken en het tandwiel 45gr te draaien. Blijkbaar is dit nogal een “moeilijke” oplossing en zagen ze dat bij fabrikant Jenvey niet echt zitten. Een ander nog meer simpele oplossing zou zijn dat ze ipv 2 fixaties voor de sensor bv meerdere om de 45 gr zouden voorzien. Maar ook daar wilden onze UK mannen niet van weten. Raar eigenlijk want ik zou denken hoe flexibeler te gebruiken hoe meer je kan verkopen. Omdat we geen medewerking kregen hebben we dan maar naar een noodoplossing gezocht en nu hebben we de sensor naar achter gebracht en een koppelstukje gemaakt met 45 gr verdraaiing. Zeer jammer maar niks aan te doen. Voordeel is wel dat we nu een standaard P&G sensor kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *