Menu Sluiten

This is the sound of M, the sound which creates goosebumps….

Blijkbaar waren de jaren 80 inspirerend voor legendarische dingen. De BMW E30 M3 was er ongetwijfeld ook 1 van. Vooral het bangelijke geluid dat deze machine produceert doet menig autoliefhebber kwijlen. Vandaar dat we ook de grootste zorg besteed hebben om typerende “eargasm” zo natuurgetrouw te laten klinken. Minder is gewoon strafbaar !!



Nog voor de klokken het nieuwe jaar inluidden was de volledige uitlaatlijn gemonteerd en goed bevonden. We hebben nog eens alle foto’s op een rijtje gezet. Van de afvalberg inox en pijperij gebruikt als model tot de gemonteerde uitlaat. Ik had in eerste instantie zware bedenkingen bij de prijzen die ik zie circuleren op het web voor volledige zij-waartse uitlaat systemen maar als ik nu even terug denk hoeveel tijd we hierin gestoken hebben dan moet ik dit toch wel serieus nuanceren.

Natuurlijk is er veel energie gekropen in de mallen. 1000 keer meten, aanpassen, verkeerd afzagen, opnieuw meten,… . Gelukkig is onze team manager Frank niet alleen gespecialiseerd in ketchup of snoepjes, als er wiskunde aan de pas komt of hoeken moeten berekend worden is hij in zijn nopjes. Ik was dan ook meer dan blij dat hij mij kwam vergezellen in een nachtelijke poging om de eindpijpjes in vorm te krijgen. Luc en mezelf hadden reeds het grootste deel van het werk gedaan maar zoals het spreekwoord zegt : ” de laatste inox…” Zelfs met de drank van de vijand (Pepsi Max) kan hij het hoofd koel houden om 90 graden bochten te manipuleren tot bruikbare “koele” uitlaatstukken.

Van buis tot …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *