Menu Sluiten

R-Box BMW E30 M3 naar de Weight Watchers?

We hadden totaal geen idee hoeveel de auto uiteindelijk zou wegen. Wat we wel wisten is dat we zeker niet ondoordacht zijn omgesprongen met “dik-makende” dingen maar als het ten goede kwam aan de stevigheid of betrouwbaarheid dan hebben we er altijd voor gekozen enkele kilogrammen er bij te nemen.


Het was een spannend “weegschaal-moment”. Vooral omdat we wisten dat onze batterij belachelijk overgedimensioneerd is en de volle 17kg op de teller zet. Hetzelfde geldt voor het diff dat aanzienlijk meer gewicht in de schaal werpt dan een 188 versie.

Dus we vreesden een beetje dat de M3 op hetzelfde (slechte) pad zat als zijn baasjes.

Groot was dan ook onze verbazing toen de getallen te voorschijn kwamen. Met amper 14kg overgewicht (wat nog een beetje gaat aandikken omdat de zetels en dashboard nog niet geïnstalleerd zijn) kunnen we ervan uitgaan dat we nog in een gezonde BMI categorie zitten.
Ook de gewichtsverdeling is meer dan behoorlijk.

Nu nog werken aan de BMI van de equipe. Hier zal ongetwijfeld meer werk aan de winkel zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *