Menu Sluiten

Carter ventilatie, the remake …

We hebben in het verleden al eens bewezen dat je af en toe iets opnieuw moet maken voor het goed is.
De carterventilatie is hier ook weer een schoolvoorbeeld van.

Ondanks het feit dat het originele BMW onderdeel om de oliedampen te laten condenseren en terug naar de carterpan te leiden zijn taak meer dan behoorlijk doet in een standaard motor configuratie zijn er toch wel wat beperkingen.


Vooral bij hoog toerige motors schiet het originele onderdeel een beetje tekort en kan er zich wat druk opbouwen. Sommige creatievelingen plaatsen soms 2 van die zwarte trechters maar een echt mooie oplossing is dat niet.

Wij hebben er voor gekozen ons eerder zelf gemaakt tankje aan te passen. Lees bodem eraf te slijpen, tussenschot in te lassen en grote (zelfde diameter als aanvoer) uitlaat te voorzien die via een K&N filter comfortabel kan uitademen.

De standaard rode dop (die we nog steeds gebruiken) heeft een veel te kleine afvoer en dient hier enkel als opening om de olie er te kunnen uitzuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *