Menu Sluiten

LED lichten krijgen een update…

Soms is snel zijn niet altijd goed.

Omdat we nogal te vinden zijn voor nieuwe technologien waren we er ook als de kippen bij om de donkere momenten te verlichten met LED’s ipv de de gebruikelijke xenon of halogeen lampen.


We waren bij Lazer gaan shoppen die we kenden van Birmingham en hadden gekozen voor hun dubbele boomer systeem met 4 ST-8 lampen. Op dat moment zeker geen slechte keuze ware het niet dat nog geen 3 maanden later Lazer een nieuwe versie uitbracht met spiegels die zowat het dubbele van de reikwijdte op de teller zette. Beetje zuur. Omdat we steeds contact hadden blijven houden wisten we dat er nog potentere versies zaten aan te komen, maar het was vooral de E-keuring die roet en het eten kwam gooien.

Doch na lang wachten was het eindelijk zover en was de Triple R-1000 Competition met E-keur beschikbaar.

Ten opzichte van de ST-8 is het dag en nacht verschil. Omdat we geen fan zijn van de bumperlichten (te fragiel opgesteld en zowat het eerste wat je raakt) hebben we besloten het dubbele boomersysteem te behouden en 2 ST-8 te blijven gebruiken als breedte stralers. Gezien de Triple R series niet compatibel zijn qua bevestiging hebben we hier ook nog een conversie stukje moeten ontwerpen.

We zijn erg benieuwd hoe het gaat zijn tijdens een wedstrijd maar toen we de lampen eens probeerden in het donker was het al heel snel duidelijk dat dat belachelijk veel licht licht geeft 🙂

Wordt vervolgd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *