Menu Sluiten

Dirk Verhaert

Profielfoto Dirk Verhaert
Dirk Verhaert

Autosport-biografie

Als zoon van een Renault-dealer werd ik van jongs af aan ondergedompeld in de techniek. De garage was mijn plekje. Toen ik zes was, bracht de sint een kart. Vanaf toen moest in elke vorm van ontspanning een motor zitten. Op 18 jarige leeftijd reed ik mijn eerste rally, met een R20TS. Ik ben actief gebleven in de autosport: als racer, als organisator… Jarenlang heb ik me op karting gestort, wat ongemeen boeiend was, maar rally is mijn eerste liefde. Dat en techniek is de rode draad in mijn leven.

Professioneel

Ook professioneel: al techniek wat de klok slaat. Ik begon als Electronic Design Engineer bij Xeikon. Daar kon ik vijf jaar lang mijn creativiteit botvieren. Daarna even lang als HW/FW Engineer bij Siemens. Maar ik wou richting fabrikantzijde opschuiven. Daarom besloot ik na 10 jaar design verder te gaan als Field Application Engineer. Nu ben ik Regional Application Engineer voor Microsemi SoC in West-Europa. Deze wereld van System on Chip matcht perfect met auto’s…

Over R-Box

De R-Box BMW zit straks vol elektronische snufjes die ik zelf ontwikkel. Het team is voor mij absolute fun, en als individu kan ik me helemaal uitleven met auto-elektronica. Als geboren perfectionist ga ik altijd op zoek naar vernieuwende oplossingen. Voor de bouw van de auto, leg ik de lat dan ook heel hoog.

Terug naar de Team-pagina