Menu Sluiten

Shoppen in the UK …

De e-mail van Sadev met het bericht dat onze schakeldoos kon opgehaald worden was voor ons weer een perfect excuus om er nog eens op uit te trekken. Gezien we zoals altijd in de eerste plaats aan onze madammen denken kwamen snel op het idee hen mee te nemen voor een dagje shoppen in Londen.

De eerste stop was Wenham Colchester wat vanuit London een dikke 75 mijl aan de linkerkant rijden was. We hebben een tijdje moeten zoeken naar Unit 15 Notley Ent Park Raydon Rd want dit bleek een immens groot ex militair domein te zijn, volledig wit ingekleurd op de GPS.
Dat de UK een autosport minded land is was daar wel overduidelijk, alle loodsen op dit terrein waren ingenomen door allemaal bedrijfjes die met auto’s of autosport te maken hadden. Dit was ver van de bewoonde wereld wat ook te merken was aan de talloze “donuts” op het beton. Het ideale testparcours.
Uiteindelijk zijn we dan toch op onze bestemming geraakt, een kleine loods met tal van CNC machines en rekken vol cilinderkoppen, motorblokken,turbo’s,…. redelijk indrukwekkend.
De bezieler van deze workshop, een zeer vriendelijke man, heeft ons – toen hij hoorde dat we een E30 aan het verbouwen waren – onmiddellijk meegenomen naar een loods in de buurt en wat we daar zagen grensde bijna aan het onmogelijke. De veelbelovende naam “Bavarian Beauties” was echt wel goed gevonden. Mocht je dit op google zoeken dan begrijp je waarom we onze vrouwen in London hebben achter gelaten.
Maar dit bedrijfje was dus gespecialiseerd in uitsluitend BMW E30’s en het arsenaal wisselstukken en auto’s dat daar bijeen stond is nauwelijks te beschrijven. We hebben daar ter plaatse nog een quarter M3 gekocht (letterlijk een E30 kas in 4 gesneden) omdat we nog een stuk flank nodig hadden. Gezien de afmetingen konden we dat natuurlijk niet meenemen maar die brave man had snel even de transportkost berekend wat neer kwam op 25GBP. Luc en ik hadden de grootste twijfels over dat bedrag maar de man was al ijverig bezig noppenplastiek en een pallet te verzamelen. Het was allemaal zo onwaarschijnlijk dat we echt dachten : “Dit gaat nooit in België geraken en die gaan sebiet eens goed lachen dat wij zo dwaas zijn om hen te geloven.”
Maandag morgen, 2 dagen na de feiten, stopt er een bestelwagen van UPS met een zeer groot pakket aan mijn deur (in België !) , met een kwart van een BMW M3 …. ongelofelijk
Ondertussen was het al namiddag en we moesten onze versnellingsbak nog gaan halen in Harlow Essex, een 60 mijl terug richting London.
Ditmaal niet midden op een militair domein maar het was zeker niet minder indrukwekkend.
We hebben altijd een zeer goed gevoel gehad, qua professionalisme van deze mensen en het was gewoon een bevestiging. Een kraaknette werkplaats met mecaniciens die perfect wisten waar ze mee bezig waren en ons uitleg gaven tot in de kleinste details. Het was verbluffend hoeveel verschillende versnellingsbakken daar tentoon stonden.
Daar zijn we dan ook met een zeer goed gevoel vertrokken.
Hoog tijd om de dames te gaan ophalen en nog snel in London city iets te gaan eten, om dan terug richting boot te gaan.
Ondanks het feit dat we extreem ons best hebben gedaan, zijn we er niet in geslaagd tijdig in Dover te geraken. Resultaat 2 u extra wachten op de volgende boot. Heel vermoeiend na een dagje shoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *