Menu Sluiten

Differentieel …

Na urenlang puzzelen met verhoudingen en bandenmaten in excel en met de wijze raad van verschillende ervaren bronnen hebben we eindelijk de knoop doorgehakt.We gaan voor een pre-loaded Drexler sper en een pignon kroonwiel verhouding van 4.75:1


Voor het pignon en kroonwiel hebben we ook voor Drexler gekozen. Gezien de redelijk korte verhouding opteren we om alles in te bouwen in een groot 210 diff huis ipv het originele 188 huis. We krijgen hierdoor wel enkele kilo’s extra aangesmeerd maar het komt de betrouwbaarheid zeker ten goede. Het diff huis hebben we van een 635CSI afgehaald en als deksel gebruiken we dit van een E34 M5 diff. Hiervoor is het iets makkelijker om een extra beugel te maken die aan de bodemplaat wordt vastgemaakt.
Het diff huis zal in november 2011 netjes gezandstraald worden zodat we er terug een hip kleurtje aan kunnen geven.
Daarna kan alles gemonteerd worden en begint de driveline echt wel vorm te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *