Menu Sluiten

Size does matter …

​Misschien is het overkill, misschien ook niet, feit is dat we een nieuwe cardan moesten hebben.
We hadden verschillende mogelijkheden, de originele E30 versie of een iets uit de kluiten gewassen versie van een grote broer maar die moest dan weer op lengte worden gemaakt en terug gebalanceerd worden.

Daarom zijn we nogmaals over de plas gaan shoppen en gelukkig is de E30 M3 ook in de US heel populair. Bijgevolg kun je ook wel wat onderdelen vinden op de Amerikaans markt aangepast aan hun normen, lees hoe groter hoe beter 🙂

De praktijk zal het moeten uitwijzen of deze cardan werkelijk onverwoestbaar is maar de specs zijn op zijn minst gezegd indrukwekkend. Er wordt maar 1 versie van de cardan gebouwd en dit voor elke BMW. Enkel de lengte wordt aangepast samen met een verzameling alu flenzen voor elk type. Dus ook voor een dikke getunede M5, dezelfde cardan.

We gaan er dan ook van uit dat het koppel geleverd door onze motor eerder als lachwekkend wordt ervaren in plaats van een zware belasting.

Voor de detail kijkers, het klopt inderdaad dat het tussenlager is verdwenen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *