Menu Sluiten

Het oliedamp-potje ….

Omdat we over alles veel teveel nadenken heeft het potje om de oliedampen op te vangen weer een beetje een eigen leven gaan leiden.

Versie 1 was een commercieel verkrijgbaar rechthoekig rood geanodiseerd alu potje, speciaal bedoeld voor dit soort doeleinden. Maar omdat de diameter om de dampen binnen te leiden wat klein was en moest aangepast worden (lees aan gelast worden) dreigde het een estetisch niet verantwoorde knoeiboel te worden.


Oplossing, we hebben het gewisseld tegen een blanke alu versie.
Om 1 of andere reden hadden we het idee om het ergens tegen het binnenspatbord te monteren aan bestuurderszijde. Dit was meteen ook de goede richting om naadloos aan te sluiten op het teutje van het kleppendeksel.

Toch hadden we er geen goed gevoel bij, vooral was de linkerkant al redelijk druk bevolkt en was er niet echt een ideale plaats te vinden. Bijkomend maakte ik me wat zorgen indien er om 1 of andere reden toch oliedampen zouden vrij komen (verlies van dop bv) en op de voorruit zouden kunnen neerslaan, in het zicht van de piloot.

Vandaar dat we besloten hebben de pot te verhuizen naar de andere kant van de auto, en we zouden onszelf niet zijn als we niet hadden overwogen om een custom versie te maken van deze pot.

En omdat alle goede dingen rond zijn en we nog wat alu buis hadden liggen hebben we 2 dekseltjes gemaakt, wat draadbusjes gedraaid, een inlaat teutje,…. en alles in elkaar gelast. Ook al is alu lassen niet direct mijn sterkste kant, al bij al valt het resultaat nog wel mee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *