Menu Sluiten

Safety First …

Met de beelden van de M3 van Renaud Verreydt nog vers in het geheugen hebben we beslist heel de unit met pompen en filters volledig te herbouwen.

Sommige goodridge leidingen zaten op nogal kwetsbare plaatsten wanneer er links achter een impact zou zijn.


Om te vermijden dat leidingen zouden afbreken bij een crash, en zo de kofferruimte nog enkele seconden kunnen onderspuiten met benzine, hebben we de grondplaat waarop alle pompen en filters zijn gemonteerd helemaal opnieuw gemaakt.

We hebben nu een opstaande rand voorzien in 4mm dik ALU die een rechtstreekse impact met leidingen, pompen en filters moet vermijden. De grondplaat zelf is nu ook op 4 rubbers gemonteerd die bij een crash gewoon afscheuren en zo de hele unit kunnen verplaatsen zonder hieraan zware schade aan te richten.

Omdat we ook niet onder de indruk waren van ons vul systeem hebben we dat ook omgebouwd naar een systeem met Staubli koppelingen. Op deze manier kan er geen benzine gemorst worden in de kofferruimte en kunnen we bijgevolg ook geen benzinegeur binnen krijgen.

Al bij al weer wat extra werk maar veiligheid voor alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *