Menu Sluiten

Van de achterkant naar de onderkant …

Zoals de meeste van onze onderdelen is het allemaal al eens gemonteerd geweest veelal om te puzzelen en te passen maar gelukkig komt er een tijd dat je die puzzel ook definitief kunt maken.


Dat lot was vandaag weggelegd voor de cardanas en de uitlaat. Maar eerst moest natuurlijk het alu stofkapje voor de schakelpook gemonteerd worden. Een kleinnood waar we in het verleden menig uur hebben aan gespendeerd. We zijn er vrij gerust in dat het allemaal 100% geurdicht gaat zijn. Het doel was geen onaangename luchtjes in de cockpit te krijgen via de opening voor de schakelpook.

Vervolgens konden we de centrale cardanas monteren. Gezien deze van Amerikaanse makelij is hebben we eerst nog even moeten gaan shoppen bij Fabory om wat exotische UNF bouten te versieren. De installatie was feilloos en ook de passingen op de flenzen bleken perfect. Wederom een tros bloemen op het palmares van tekenaar Nick die zoals gewoonlijk altijd perfect werk aflevert.

Zoals op de foto’s te zien is hebben we afscheid genomen van het tussenlager en ook de rubberen “guibo” hebben we vervangen door een een masief stuk ALU7075.
Onder het moto , “comfort is voor watjes” is dit een verdedigbare keuze.

Als laatste wapenfeit voor deze maandag avond hebben we ook de uitlaat nu definitief gemonteerd. Gelukkig ook hier geen verassingen meer en past alles perfect.

Een korte fotosessie om een en ander te verduidelijken…
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *