Menu Sluiten

Hoofdstuk ergonomie …

Gezien we de onderkant van de Sadev pook niet echt estetisch verantwoord vonden hebben we ons weer wat extra werk op de hals gehaald. Ook de handrem moest ergens in de buurt staan en die matchte al evenmin met het voetstuk van de pook.

We hebben dan maar wederom ons mechanica genie aan het werk gezet in de gedaante van de Nick die ons een schaal 1:1 voorstel op papier bezorgde waarmee we aan de slag konden.

Vader Denis heeft dan vakundig een MDF model gemaakt waarmee we een uurtje later aan het paswerk konden beginnen. Zetel erin, piloot erin, pook op de voorziene plaats, … en we zagen … dat het niet goed was.

De versnellingspook stond vrij behoorlijk maar de handrem zat bijna door het dak en veel te ver weg. Enkele uren later, met het nodige meet en slijpwerk hadden we een standaard 50×50 buisje omgetoverd tot een perfecte handremsteun. We moeten enkel nog de handrem hefboom 10cm in korten en dan is het perfect. Tijd voor de Nick om de definitieve versie in Pro E te zetten zodat onze frezer een stuk AL7075 plaat kan omzetten in onze custom support …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *