Menu Sluiten

Update 2017 …

Het is even geleden dat er hier nog eens iets te beleven viel, desalniettemin waren we niet van de zon aan het genieten op 1 of ander tropisch eiland maar hebben we als een bezetene doorgewerkt aan een ander project.

Door enkele opeenvolgende zeer pijnlijke gebeurtenissen was de goesting meer dan over en was het tijd om de auto even aan de kant te schuiven.


Degene die het hier wat gevolgd hebben weten dat we het initiële plan hadden opgevat om toch voor een re-design van de TFT controller borden te gaan. Iets wat ondertussen ook al aardig is opgeschoten.

Doch na heel veel wikken en wegen heb ik toch besloten dit “on hold” te zetten. De reden is vrij simpel. Kost en tijd.

Een complex board (10 layers) dat toch wel wat ingrijpende wijzigingen heeft ondergaan , opnieuw produceren en functioneel krijgen gaat sowieso tijd vragen en is ook nooit zonder enig risico. Realistisch gesproken wil dit zeggen dat we wederom voor de zomer onmogelijk zouden kunnen rijden.

Dat is absoluut geen optie meer. We hebben ondertussen zoveel tijd en geld geïnvesteerd dat het nu echt tijd is om te gaan genieten van alle geleverde inspanning.

Dit is dan ook de enige reden dat we besloten hebben om een commercieel verkrijgbaar dash systeem te kopen.

Na een grondige selectie waren er nog 2 fabricaten over die mij konden bekoren. AiM en MoTEC. We hebben uiteindelijk voor AiM gekozen, niet omwille van specs, features of andere technische overwegingen maar het is puur een relationele keuze. We hebben in Italië enkele goede R&D contacten en die hebben we bij MoTEC niet. Verder zijn het beide zeer degelijke en goed doordachte systemen.

Vanzelfsprekend gaan we binnenin redelijk wat cablage moeten aanpassen en het polyester dashboard gaat moeten plaats ruimen voor een ander exemplaar.

Toen we deze week donderdag en vrijdag op de motorsport beurs waren in Birmingham zijn alle AiM goederen geleverd, dus we gaan zeker weten wat te doen de volgende weekends.

Het is twijfelachtig dat we later terug de draad gaan oppikken. Ondertussen rijzen fabrikanten van TFT dashes als paddenstoelen uit de grond en het heeft geen zin meer nog een eigen grotendeels identiek product opnieuw te ontwikkelen. Het enige jammerlijke is dat we hiermee de software uit handen geven maar laat dit dan iets zijn waar we moeten leren mee leven.

Voor het moment hebben we nog maar 1 prioriteit : zo spoedig mogelijk wedstrijd kilometers en ervaring opdoen !!

Wordt vervolgd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *