Menu Sluiten

Update 2018 … de eerste meters

Het is bijzonder lang stil geweest op de R-Box site, dit was enerzijds een heel bewuste keuze en anderzijds zijn we onafgebroken heel ijverig bezig geweest aan de auto, service truck en andere infrastructuur, zodat er bijzonder weinig tijd over bleef om hier verhaaltjes toe te voegen.​
Omdat we nu toch een belangrijke mijlpaal bereikt hebben, is het misschien wel nog eens fijn om terug wat nieuws te posten.GOED nieuws deze keer !!

Met de nodige fierheid kunnen we melden dat weldra de R-Box BMW zijn lang verwachte debuut zal maken. We hebben enkele weken geleden, vrij discreet deelgenomen aan het Sauvelon Historic Rally Festival bij wijze van test. De auto had tot dan toe geen mm gereden, dus het was op zen minst spannend.

Op enkele kleine details na is dit allemaal redelijk vlot verlopen maar het meest bevredigende was ongetwijfeld de niet te verbergen brede smile op ons gezicht vanaf de eerste meter. En daar heeft de regen op zondag zelfs niks kunnen aan veranderen, integendeel.

Natuurlijk is er nog heel veel werk aan de winkel om de auto volledig onder de knie te krijgen maar het was onmiddellijk duidelijk dat de basis geweldig is en het gevoel zit helemaal goed.

Hoe stressy de laatste weken ook geweest zijn, alle spanning is volledig verdwenen vanaf de moment dat we de serviceplaats hadden verlaten. Geloof me er is geen betere anti-stress therapie dan kp’s voorgeschoteld te krijgen met een E30 M3 gr A.

We kijken er dan ook enorm naar uit wedstrijd per wedstrijd te groeien. Net zoals met de auto hebben we ook het vervolg traject minutieus bekeken en uitgestippeld.

We gaan het stap voor stap aanpakken, en we zijn er ons heel erg van bewust dat er nog een aanzienlijke leer-curve ligt te wachten maar we zien dit eerder als een uitdaging.
Natuurlijk hebben we doelen gesteld, maar deze zijn momenteel enkel en alleen zoveel mogelijk km’s en ervaring opdoen en vooral finishen.
Voor 2018 vertaalt zich dat in een vrij beperkt programma gezien het rally seizoen al aardig gevorderd is.
Nu we de BMW gemapped hebben op standaard 98 benzine spreekt het voor zich dat we gaan starten in de M-Cup. Concreet betekent dit dat we aan de start zullen staan van de GTC rally half juli en de EBR eind september. Omloop behoort niet tot de mogelijkheden vanwege agenda conflicten.
Voor 2019 hopen we vaker van de partij te zijn in de M-Cup met hopelijk ook enkele bijkomende wedstrijden maar dit is natuurlijk allemaal sterk afhankelijk van het budget. Voorlopig is de R-Box BMW nog maagdelijk wit maar we hopen daar zo spoedig mogelijk verandering in te brengen.
Om te besluiten zou ik ook nog graag alle betrokkenen willen bedanken voor alle hulp, advies, nachtelijke uren, … en geduld. Dit laatste vooral voor mijn ouders en vriendin die vaak in de vuurlinie stonden wanneer er iets niet goed ging.

Ook een woord van dank voor onze leveranciers, ondanks dat we maar een klein prive team zijn hebben we telkens super support gekregen wat alleen maar kan betekenen dat er nog zeker mensen zijn met het rally hart op de juiste plaats.
Zonder al deze mensen zouden we nooit tot dit resultaat gekomen zijn.

Hopelijk komt er nu een lange periode waar we vooral kunnen genieten van all inspanningen van de voorbije 7 jaar en wie weet met op de lange termijn ook nog mooie resultaten.
Wordt vervolgd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *