Menu Sluiten

Einde carosserie werken in zicht …

Alle puzzelstukken beginnen stilaan in elkaar te vallen. Dit weekend mochten we de BMW gaan terughalen uit de werkplaats van de Carrossier in Turnhout. We hadden de R-Box BMW aan Marc en Gert toevertrouwd voor het monteren van de dakplaat met zoals altijd een perfect eindresultaat !

Zoals velen van onze soortgenoten had ook onze M3 een open dak. Esthetisch gezien vind ik dat persoonlijk absoluut niet mooi maar ook qua gewicht is het verre van ideaal temeer omdat de massa van de cassette zich helemaal bovenaan bevindt. De enige “echte” oplossing is de dakplaat volledig vervangen, wat een zeer tijdrovende klus is gezien nieuwe dakplaten niet meer leverbaar zijn voor de M3. Er zat dus niks anders op dan heel voorzichtig alles los te slijpen en de omgekeerde bewerking te doen met een dak van een donor auto.

Maar zoals zo vaak, wie mooi wil zijn moet afzien. De voorbereidende werken zagen we zelf nog wel zitten maar de dunne dakplaat terug rimpelloos monteren leek ons eerder een job voor de profs.

Het mag wederom gezien worden, alles staat superstrak, en we zijn dan ook megablij met het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *