Menu Sluiten

Schakelstang afdichting …

​Als we de reclameblokken op TV bekijken is het kinderspel een ruimte wekenlang fris en aangenaam geurend te houden. Ambi Pur en andere welriekende attributen zouden misschien wel werken in de R-Box cockpit maar een hele rally lavendel of dennegeur zien we toch niet echt zitten.

We zijn eerder voorstander om alle nare geurtjes en andere vervuiling buiten te houden. Klein detail er is nog een gapende wonde in de tunnel, zodat we met de schakelpook voldoende kunnen roeren om telkens de juiste versnelling te kiezen.

Op het eerste zicht een niet zo moeilijke opdracht om dit lucht, water en stofdicht te maken. Toch heeft dit dwaze bakje ons bijna naar de valium doen grijpen.

Was het een zwak moment of het gebrek aan plaats, de grillige vorm of iets anders, ik weet het niet maar versie 1 is na heel wat knutselen in de vuilbak geeindigd. Versie 2 heeft minstens evenveel tijd gevraagd, maar is gelukkig wel bruikbaar. Plaats over hebben we zeker niet, supermakkelijk om te monteren is het ook niet maar het is doenbaar en vooral hermetisch dicht. Enkel de rubberhoes, momenteel afkomstig van een stuurhuis van een MKII Escort is net iets te groot in buitendiameter en schuurt lichtjes tegen de bovenkant van de tunnel. Dus nu enkel nog op zoek gaan maar een iets beter passende variant. Ook het huisvesten van de kabel voor de achteruitversnelling te selecteren was millimeter werk.

Het is wederom opgelost maar dat zijn dingen die we echt moeten meepakken als we ooit een 2de kas bouwen en in de beginfase wanneer de carrossierie werken aan de gang zijn moeten voorzien. Al doende leert men ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *