Menu Sluiten

Van Sezoen(s) tot Sezoen(s)

Ons laatste optreden dateert helaas al van de Sezoensrally 2019 en dit heeft natuurlijk niet alleen met corona te maken. We waren ophangingsgewijs al een tijdje op de sukkel, vonden niet het juiste gevoel en het onderstuurspook bleef ons kopzorgen baren met menig kater tot gevolg. Onze opgave met een gebroken topmount in de 2019 editie was zo een beetje het dieptepunt, maar ook het triggerpunt om te beseffen dat de R-Box M3 met een fundamenteel probleem worstelde.

Soms is het dan noodzakelijk om enkele stappen achteruit te zetten en alle probeersels volledig te wissen om met een frisse geest en een maagdelijk wit blad te herbeginnen. Door de corona inactiviteit hebben we natuurlijk ruimschoots de tijd gehad om verschillende zaken terug in vraag te stellen. De auto heeft zo megaveel aanpassingen mogen ondergaan, waarvan sommige echt wel zeer ingrijpend zijn. Maar ondertussen heeft het veel te lang geduurd en staan we nu echt wel meer dan te popelen om al onze updates en aanpassingen in de praktijk te gaan testen!

Toeval of niet, de start staat gepland voor de Sezoensrally, weliswaar editie 2021. Hopelijk hebben we de juiste dingen gedaan en verteert de BMW nu het typische maar ooooo zo fijne parcours een stuk beter. Onze ambitie is kristalhelder; probleemloos het einde van de wedstrijd halen met een goed gevoel over de handling van de M3. Het zou echt een verademing zijn om ons te kunnen concentreren op de rally in plaats van met een bang hart het error ledje van de throttle controller of de laadspanning van de batterij in de gaten te houden en ondertussen  “als een bezetene“ te vechten met de voorkant van de auto om de neus toch in de juiste richting te forceren. Dat was alleszins het scenario tijdens onze voorbije wedstrijden.

“Al doende leert men” is misschien wel een inspirerend gezegde, in de realiteit is dit soms wel pijnlijk en op sommige momenten zelfs heel frustrerend. Zeker omdat we kosten noch moeite sparen om alles tot in de puntjes voor te bereiden en uit te werken. Helaas is onze ratio inspanning t.o.v. resultaat tot op heden redelijk belabberd. We hielden echter vol en blijven vooruit denken en dat brengt gelukkig ook nieuwe inzichten en ideeën.

Wij zijn er helemaal klaar voor en, om het in corona termen te zeggen, de M3 is nu dubbel gevaccineerd en klaar om de strijd aan te gaan met de Maaskiezel. De enige corona regel die we gaan proberen te respecteren is de 1,5 meter regel met het Bocholtse decor maar verder mondmaskers af en zoals een welbekende schlager hit van weleer luidt… “Laat het stof maar vliegen, … “

See you in Bocholt !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *