Menu Sluiten

De eerste liters benzine…

Zoals reeds vermeld in het vorige bericht hebben we bij Gazoo een volledig nieuwe motor laten bouwen.

De motor wisselen mochten we zelf doen maar de “run in” procedure moest door een Gazoo ingenieur gebeuren waarvoor we vrijdag naar BTD in Malmedy zijn afgezakt. Het scenario leek recht uit een SM film te komen met een vastgeketend hoofdpersonage, een geluidsdichte kooi en een overdaad aan mishandelingen.

Ondanks dat de temperaturen stevig opliepen heeft de boxermotor geen traan gelaten en met opgeheven hoofd alle proeven perfect doorstaan. Uit de eerste parameters blijkt dat de FA20D motor in top vorm is maar voor de zekerheid wordt begin volgende week nog een volledige analyse van de data gedaan. Zodoende hebben we ondertussen de meeste items van ons todo lijstje kunnen afvinken.

De komende weken zullen we ons nog bezig houden met de elektrische update, het belangrijkste en meest tijdrovende item dat resteert op ons lijstje. Simultaan wordt er nog aan ander type uitlaat gewerkt die voor een veel aangenamere koppelcurve gaat zorgen. Wanneer die klaar is volgt er nog een 2de sessie op de bank voor de finale mapping.

Hopelijk zijn we na dat alles volledig klaar voor de vuurdoop! We kijken er alvast enorm naar uit en houden jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *